Kundalini Yoga


YOGA VAN HET BEWUSTZIJN
Kundalini yoga is een hele krachtige en effectieve vorm van yoga. Waar het bij veel yogasoorten vooral om de asana’s (houdingen) gaat, draait het bij Kundalini ook om ademhalingstechnieken (pranayama), het zingen van mantra’s (chanting) en meditatie. Door deze combinatie van technieken vergroot je je bewustzijn. Kundalini yoga wordt daarom ook wel de ‘yoga van het bewustzijn’ genoemd.

DIT DOET KUNDALINI YOGA MET JE
De houdingen die je uitvoert tijdens een les Kundalini yoga zijn niet ingewikkeld, maar volgen elkaar wel in rap tempo op. Deze snelheid, gecombineerd met ademhalingstechnieken, zorgt ervoor dat je chakra’s worden geopend en de Kundalini-energie of oer-energie die in je lichaam ligt opgeslagen weer vrijkomt. 

Het bijzondere van Kundalini yoga is dat je het effect ervan direct kunt voelen. En na afloop van de les zul je de vrijgekomen energie nog lang door je lichaam voelen stromen. Maar Kundalini yoga maakt je niet alleen energieker en bewuster op korte termijn. Op de langere termijn kan deze yogavorm je bijvoorbeeld helpen groeien als mens, en je handvaten geven om kalmer en bewuster in het leven te staan.

ZO ZIET EEN LES ER UIT
Een Kundalini yogales duurt anderhalf uur. In die tijd volg je een vaste serie houdingen met een bijpassende meditatie. Zo’n serie wordt een kriya genoemd. Dat het een vaststaande volgorde is, wil trouwens niet zeggen dat je elke keer dezelfde asana’s uitvoert: integendeel juist. Er zijn namelijk wel honderden verschillende kriya’s en door de combinatie van verschillende technieken is elke les weer anders. De docent kiest een kriya die past bij het thema of het gewenste effect van de les.


KUNDALINI YOGA
Woensdag 20.00 – 21.00 uur Digitaal, live stream (Odette Dinklo)
Donderdag 20.00 – 21.30 uur Op locatie max. 8 pers. (Dhyan Singh)

Live Stream:
€10,- per Tikkie of online betaalverzoek
Op locatie:
€11,- met 10 rittenkaart
€12,- met 5 rittenkaart
€15,- losse les


Ik loop al jaren met pijn in mijn rug. Na de eerste les had ik 2 dagen even geen last, dat was ik niet meer gewend.

Martine, 29 jaar


Ik heb gemerkt dat ik al jaren niet goed ademhaal. Dat heb ik in de les echt moeten leren en nu is dat zo’n bevrijdend gevoel.

Barbara, 41 jaar


Vanwege stress heb ik me aangemeld en ik merk na 3 maanden al een duidelijk verschil. Ik kan mijn werk veel makkelijker loslaten. ”

Sjoerd 34 jaar