Kundalini yoga is één van de 22 hoofdtakken van yoga. Het wordt beoefend als een manier om de latente kracht van het zenuwstelsel (kundalini) op te wekken door zich op energiecentra (chakra’s) te concentreren. Hierbij worden dynamische lichaamsoefeningen gecombineerd met verschillende ademtechnieken, vooral met de vuuradem. De adem neemt een centrale plaats in.

Kundalini yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Met een regelmatige beoefening van kundalini yoga wordt je je beter bewust van je menszijn; bewust van je eigen acties en de gevolgen ervan. Je leert het verworven bewustzijn vervolgens beter te communiceren vanuit het hier en nu.

ENERGIEK!
Kundalini yoga werkt heel direct in op zowel het zenuwstelsel als het klierensysteem van de mens, waardoor je het effect van de oefeningen meteen aan den lijve ervaart in de vorm van toegenomen ontspanning, vitaliteit en alertheid. Beoefenaars beschouwen kundalini yoga als de meest krachtige vorm van yoga.

YOGI BHAJAN
Yogi Bhajan introduceerde de authentieke kundalini yoga in het Westen. Volgens zijn leer brak de eeuwenoude code van geheimhouding en ging in het openbaar lesgeven. Yogi Bhajan is geboren in 1929 in India. Zijn spirituele reis begon op zijn 7de jaar en op zijn 16de leeftijd werd hij door zijn leraar erkend als Meester in de Kundalini Yoga. Hij stond ook bekend als de Mahan Tantric, de enige ter wereld die de Witte Tantra mag onderwijzen. Hij is in 2004 overleden. Het is de missie van zijn organisatie 3HO om “de uitoefening van de lifestyle, yoga en meditatie in de kundalini yoga te delen.

kundalini yoga Yogi Bhajan